Winnaar Prix d’Asperge 2016

Waardering voor innovatiekracht en duurzame bedrijfsvoering

Wijnen Square Crops is de winnaar van de Prix d’Asperge 2016. Ondernemers Pieter Wijnen, Twan Wijnen en Julian Santegoeds ontvingen de prestigieuze prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan succesvolle agro-ondernemers in Noord- en Midden-Limburg, vrijdag uit handen van de Limburgse gouverneur Theo Bovens.  De jury roemde met name de innovatiekracht en de duurzame grootschalige bedrijfsvoering van de paprika- en komkommertelers.

Innovatie en duurzaamheid vormen de rode draad in de bedrijfsvoering van Wijnen Square Crops. Zo wordt de locatie in Grubbenvorst verwarmd door middel van geothermie. Als blijk van waardering hiervoor besloot de jury van de Prix d’Asperge 2016 om de prijs dit jaar toe te kennen aan ondernemers Pieter Wijnen, Twan Wijnen en Julian Santegoeds.


Bronzen beeldje en geldbedrag

Pieter en Twan Wijnen en Julian Santegoeds kregen de Prix d’Asperge - een bronzen beeldje van kunstenaar Sjer Jacobs - vrijdagmiddag overhandigd in het stadhuis van Venlo. Daarnaast is aan de prijs een geldbedrag verbonden van €3000,-.  Dit bedrag schenkt Wijnen Square Crops aan de Noord-Limburgse Stichting Daelzicht. Deze stichting heeft diverse kunstateliers voor mensen met een verstandelijke beperking. Wijnen Square Crops draagt Stichting Daelzicht al jaren een warm hart toe.


Over de Prix d’Asperge

De Prix d’Asperge wordt jaarlijks uitgereikt aan personen, ondernemingen of instellingen die met  hun visie en inzet de economische, maatschappelijke of culturele belangen van Noord- en Midden-Limburg een grote dienst bewijzen. De prijs werd in de voorgaande jaren onder meer gewonnen door  Peter van Dijck van Van Dijck Groenteproducties en door Ton Janssen van Tasty Tom.